Arhiva vesti
                   
25. Novembar 2014.

JONUZ MUSLIJU NOVI PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA ALBANACA

Za novog predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine juče je u Bujanovcu većinom glasova izabran Jonuz Musliju. Za izbor Muslijua, bivšeg političkog komesara takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, glasalo je osam članova saveta, dok je sedam napustilo sednicu, zbog, kako su naveli, kršenja procedure.

25. Novembar 2014.

EMIGRANTI IZ SIRIJE I AVGANISTANA SKRIVENI U VOZU

Preševo - Kontrolom voza na železničkoj stanici Preševo, sprečen je pokušaj 11 emigranata da ilegalno pređu granicu.

Iz Uprave carina saopštili su da je rano ujutru, na ulazu u Srbiju, stigao voz koji saobraća na relaciji Grčka-Nemačka, a na jednom od vagona nalazila se prikolica čija je cerada bila pocepana. Oštećena cerada izazvala je sumnju carinika koji su, u saradnji sa policijom, otvorili vagon i u njemu zatekli 11 nelegalnih putnika.

24. Novembar 2014.

PREMINUO PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA SLOBODAN DRAŠKOVIĆ

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković iznenada je preminuo u nedelju popodne u svom rodnom selu Vrapče u 52. godini.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Drašković je preminuo od posledica srčanog udara.

24. Novembar 2014.

STANKOVIĆ: DIJALOG I TOLERANCIJA REŠAVAJU SVE IZMEĐU ALBANACA I SRBA

Bujanovac – Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, ističe u intervjuu FoNetu da njegove aktivnosti u proteklom periodu i boravak na jugu Srbije podrazumevaju veoma korektne odnose sa Albancima i napominje da tolerancija i dijalog rešavaju sve probleme.

24. Novembar 2014.

DIKOVIĆ OBIŠAO UČESNIKE VEŽBE „PLATINASTI VUK 15"

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je učesnike vežbe „Platinasti vuk 15" u bazi „Jug" kod Bujanovca, i poručio da postoji veliko interesovanje za korišćenje kapaciteta te baze za zajedničku obuku jedinica Vojske Srbije i stranih oružanih snaga.

24. Novembar 2014.

SAUČEŠĆE PREDSEDNIKA KOORDINACIONOG TELA

Povodom smrti našeg uvaženog saradnika, u svoje ime i ime zaposlenih u Koordinacionom telu Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, upućujem porodici Slobodana Draškovića i njegovim saradnicima u opštini Medveđa izraze najiskrenijeg saučešća.  Njegovim odlaskom izgubili smo iskrenog i predanog kolegu.

Prof.dr. Zoran Stanković

21. Novembar 2014.

PREDUZETNICIMA SA JUGA SRBIJE 51 MILION DINARA IZ BUDžETA

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,sa predsednicima opština Bujanovac, Nagipom Arifijem, i opštine Medveđa, Slobodanom Draškovićem, predstavnikom opštine Preševo iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Ilirom Sadrijuom, uručio je ugovore privrednicima iz te tri opštine koji su na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava dobili subvencije.

 

21. Novembar 2014.

POPLAVLjENA BUJANOVAČKA BANjA

Bujanovac - Zbog obilnih padavina u noći između srede i četvrtka, na području Bujanovca poplavljeno je oko deset domaćinstava, a članovi tih domaćinstava su evakuisani.  

Zbog izlivanja Jaseničkog potoka, najteža situacija je u Bujanovačkoj Banji i selu Levosoje, gde je voda prodrla u podrume kuća.

21. Novembar 2014.

SPREČENO KRIJUMČARENjE 10 KILOGRAMA HEROINA

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Srbiju iz Makedonije, sprečen je pokušaj krijumčarenja oko 10 kilograma heroina.

U saopštenju Uprave carina navodi se da je droga otkrivena mobilnim skenerom u putničkom vozilu kojim je upravljao albanski državljanin.

20. Novembar 2014.

SPORTOM PROTIV NASILjA

Bujanovac - U osnovnoj školi „Branko Radičević" u Bujanovcu održana je još jedna akcija „Sportom protiv nasilja", koju organizuju Teniski savez Srbije,  NIS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta, a đaci su imali priliku da uživaju u čarima „belog sporta".

«Претходна страна   Следећа страна»