Arhiva vesti
                   

NUNS OSUDIO VREĐANjE UREDNIKA

28. Novembar 2014.

Beograd - NUNS je osudio uvredljivo ponašanje donedavnog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Galipa Bećirija prema uredniku RTV Preševo Hasanu Hasaniju.

Nezavisno udruženje novinara pozvalo je Nacionalni savet Albanaca da se javno ogradi od uvreda koje je Bećiri uputio Hasaniju i time pokaže da svim novinarima garantuje slobodu i ravnopravne uslove rada.

NUNS je u saopštenju naveo da je Hasani obavestio svoje novinarsko udruženje (NUNS) o ružnom incidentu koji se juče dogodio u kancelariji Nacionalnog saveta Albanaca u Bujanovcu tokom primopredaje dužnosti između starog i novog predsednika tog tela.

Galip Bećeri je glasno izgovorio niz uvreda na račun urednika RTV Preševo Hasanija,  tako da su ih jasno čuli i novinari koji su stajali ispred kancelarije i čekali konferenciju za novinare.

Nešto kasnije, na pitanje novinara da objasni zašto je vređao urednika RTV Preševo, Bećiri je prvo negirao da je uvrede izrekao, a onda, nakon upozorenja da su ga izveštači snimili, upitao „Da vi niste špijuni?“

Novinari su odgovorili da su samo odgovorno radili svoj posao, rečeno je u saopštenju NUNS-a.

Izvor: Beta, B92 i Koordinaciono telo