Arhiva vesti
                   

INTERVENTNA POMOĆ KOORDINACIONOG TELA

26. Februar 2013.

Delegacija Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu obišla je poplavljena sela Levosoje i Oslare kod Bujanovca i tom prilikom ugroženima uručila interventnu pomoć u najosnovnijim životnim namirnicama i plinskim bocama.

Meštanima je uručeno 60 litara mleka, 36 balona vode po 5 litara, 60 kilograma hleba, 50 komada jogurta i 80 plinskih boca.

Direktor službe Koordinacionog tela Danijela Nenadić navela je da će ta služba učiniti sve što je u njenoj moći da građanima olakša trenutnu situaciju, i da će predstavnici Koordinacionog tela biti redovno u kontaktu sa meštanima i nadležnim službama.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković istakao je da će Koordinaciono telo zajedno sa nadležnim državnim organima preduzete sve mere kako bi se pomoglo pri saniranju štete.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasne spasilačke ekipe, pripadnici policije i Vojske Republike Srbije, kao i komunalne službe iz Bujanovca, koje su dale svu potrebnu mehanizaciju da se sanira korito reke Moravice.

Stanovništvo se evakuiše iz poplavljenih kuća, materijalna šteta još nije procenjena, a očekuje se da će to biti urađeno u naredna dva dana.

Do poplave je došlo usled velike količine padavina, zbog izlivanja reke Moravice i neočišćenih vodotokova.

Izvor: Koordinaciono telo