Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - 25.02.2013.

25. Februar 2013.

Pozivamo vas da ispratite posetu Preševu, Bujanovcu i Medveđi 26. i 27. februara delegacije Ministarstva omladine i sporta a povodom  uvođenja programa „Sport u škole“ koji obuhvata osnovce od prvog do četvrtog razreda. Program je besplatan i ne opterećuje roditelje, a škole dobijaju rekvizite i stučne profesore iz svojih sredina koji će sprovoditi program. U prvoj fazi programa uključujeno je 25 gradova širom Srbije.

Delegaciju MOS ćine Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Igor Marinković, posebni savetnik ministarke omladine i sporta, Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, Nenad Antić, selektor reprezentacija nacionalnih timova.

Tokom posete Preševu 26. ferbuara delegacije MOS će najpre posetiti kancelariju Službe Koordinacionog tela, zatim će sa predstavnicima KT otići na sastanak kod predsednika opštine Ragmi Mustafe. Nadležni u Koordinacionom telu i delegacija MOS obići će osnovne škole „Ibrahim Keljmendi“, „Vuk Karadžić“ i „Abdulah Krašnica“, gde će snimiti stanje fiskulturnih sala i upoznati se mogućnostima i potrebama. Nakon toga, posetiće i fudbalski klub Preševo.

Istog dana sastaće se i sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem i obići škole, „Branko Radićević“, „Sveti Sava“ i „Naim Frašeri“. Zatim će obići „Sportski centar Mladost“ gde će ih dočekti deca koja treniraju različite sportove, a okupljenima će se obratiti Predrag Peruničić, državni sekretar za sport.

Drugog dana posete 27. Februara delegacija MOS i KT otići će u posetu Medveđi, gde će se sastati sa Slobodanom Draškovićem predsednikom opštine, obići će  školu „Gornja Jablanica“ i posetiti fudbalski klub „Jablanica“.

U prilogu vam dostavljam agendu događaja