Arhiva vesti
                   

„FOTOGRAFIJA, NAJBOLjI DOKAZ MULTIETNIČKOG ŽIVOTA“

21. Februar 2013.

U Domu kulture u Bujanovcu, organizacija  „Horizonti" je u subotu  predstavila izložbu fotografija mladih iz Bujanovca. Izložba je deo projekta „Fotografija, najbolji dokaz za multietnički život" koji finansira Služba Koordinacionog  tela Vlade Republike Srbije  za opštine Preševo Bujanovac i Medveđa.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su  predstavnici Službe Koordinacionog tela, lokalne samouprave,  direktori javnih preduzeća, predstavnici Kancelarije za mlade iz Bujanovca,  predstavnici Kancelarije za održivi razvoj iz Bujanovca,  gosti iz Kancelarije mladih iz Tutina i mladi iz opštine Bujanovac.

Hajredin Hida, presednik Skupštine opštine Bujanovac ,  otvorio je izložbu i  ohrabrio aktiviste organizacije „Horizonti"  da nastave sa sličnim projektima koji uključuju mlade i podstiču ih na kreativnost.

Izložba  predstavlja  multietnički život kroz fotografije sa radnih mesta, iz sportskih klubova, sportskih i kulturnih dešavanja, verskih običaja, u školama i mnogim drugim situacijama. U projektu i izradi  fotografija učestvovovalo je  22 srednjoškolaca iz opštine Bujanovac, iz sve tri etničke zajednice.

Projekat  „ Fotografija, najbolji dokaz za multietnički život“ realizovan je u partnerstvu  sa Kancelarijom za mlade iz Bujanovca.

Izvor: Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije