Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA RADIONICU GRAĐANSKOG NOVINARSTVA

4. April 2012.

Centar za nove komunikacije Dokukino objavljuje javni poziv za konkurs za radionicu građanskog novinarstva „Čuj, vidi, pokreni“, koja će se održavati u Opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Ova radionica ima za cilj da mladim ljudima ali i saradnicima organizacija građansko društva pruži šansu da steknu osnovna žurnalistička znanja, da saznaju sve o konceptu građanskog novinarstva, kao i o potencijalima novih medija u informisanju o aktivizmu.

Kroz intenzivan program polaznici će se osposobiti da postanu „dopisnici“ i saradnici informativnih portala.

Projekat će se realizovati kroz princip radionica, mentorstva i predstavljanje rezultata rada sa 3 grupe od po 15 učesnika u svakoj od navedenih opština. Radionice će se održati u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, a učesnici će kroz javni poziv biti odabrani iz grupe nezaposlenih mladih do 30 godina.

Prednost će imati oni kandidati koji govore i albanski i srpski jezik. Takođe đe se obraćati pažnja na rodnu zastupljenost.

Direktan rezultat rada će biti minimalno po jedna priča objavljena u medijima u Srbije, dok će svi učesnici dobiti priliku da uz jednomesečno mentortvo kreiraju i objave svoju vest, fotografiju, priču, video ili audio prilog.

Radionice će biti održane u vidu trodnevnog kursa u tri opštine u sledećim terminima :

  • Preševo 18,19 i 20 maj 2012 godine.
  • Bujanovac 25,26 i 27 maj 2012 godine.
  • Medveđa 1,2 i 3 jun 2012 godine.

Svi zainteresovani kandidati mogu da apliciraju slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na adresu ideas@dokukino.org najkasnije do 17.04.2012 godine.

Trodnevni trening održaće Darko Soković, ekspert za nove medije i direktor Centra za nove komunikacije Dokukino i Idro Seferi, slobodni novinar.

Kontakt osoba: Strahinja Mavrenski mavrenski@dokukino.org