Arhiva vesti
                   

POMOĆ PORDICI KOVINIĆ IZ MEDVEĐE STIŽE SA SVIH STRANA

17. April 2012.

Beograd - Pomoć za porodicu Kovinić iz sela Gazdare kod Medveđe, koja je za 28 meseci „pojačana“ čak tri puta sa po dve bliznakinje, stiže sasvih strana.

Posle humanitarne akcije, putem koje je za Maju, Branislava i šest  devojčica, koji su živeli u teškim uslovima, prikupljeno 1,7 miliona dinara za novu kuću, u Gazdare su juče stigli paketi puni igračaka, slatkiša, odeće, pelena i drugih potrepština.

Cilj je da s ovoj porodici obezbde redovni prihodi tako što bi pronašao posao za oca porodice i organizovala prva pomoć dok porodica ne stane na svoje noge.

A vrlo brzo se ovo i ostvarilo. Kovinićima su u posetu stigli i Milan Tanasić, direktor Centralne nabavke Koncerna „Farmakom MB“ iz Šapca, i Filip Petrovski, direktor rudnika „Lece“. Oni su saopštili da će Bratislava Kovinića zaposliti i tako porodici obezbediti redovne prihode. Pored toga, predstavnici „Farmakoma“ obezbediće redovno snabdevanje porodice mlekom Mlekare Šabac, a kroz dečji dodatak nastojaće da obezbede što bolje uslove za odrastanje Tamare, Jovane, Jane, Aleksandre, Petre i Mile.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Kovinićima mogu da uplate fiansijsku pomoć na račune u Komercijalnoj banci (205-9001011057682-75 - Branislav Kovinić) i Banci Inteza (160-352587-03).Ministarstvo finansija dalo je rok zainteresovanima do 4. maja ove godine.