Arhiva vesti
                   

VLADA OBEĆALA PODRŠKU BUJANOVCU I MEDVEĐI

8. April 2011.

Bujanovac - Potpredsednica Vlade Srbije  Verica Kalanović izjavila je u Bujanovcu da je ta opština povoljna za strana ulaganja jer se nalazi pored Koridora 10. Kalanovićeva je nakon sastanka sa predsednikom Bujanovca Šaipom Kamberijem i predsednicom Skupštine opštine Medveđa Natašom Filić rekla da je dogovoreno da se Agenciji za strana ulaganja u najkraćem roku dostavi spisak zemljišta slobodnog za strana industrijska ulaganja.

„Mala i srednja preduzeća u Bujanovcu i Medveđi ne mogu da konkurišu za podsticajne kredite jer nemaju legalizovane objekte, a za rešavanje ovih problema ćemo razgovarati u Ministarstvu za prostorno planiranje“, izjavila je Kalanovićeva.

Kalanovićeva je takođe navela da će “treći pravac za poboljšanje ekonomskog statusa u opštinama Bujanovac i Medveđa ove godine biti usmeren na lica koja su nekvalifikovana ili starija od 50 godina kroz javne radove”. Ona je najavila da će se zauzeti da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa od Nacionalne službe za zapošljavanje dobiju dodatna sredstva za otvaranje novih radnih mesta.