Arhiva vesti
                   
6. April 2011.

PODRŠKA „HELP“ – a MALIM PRIVREDNICIMA

Vranje - Nemačka humanitarna organizacija „Help“ potpisala je sa pedesetoro malih privrednika u Vranju ugovor o podršci razvoju njihovog posla. Najviše korisnika podrške, više od 20, bavi se poljoprivredom, potom uslugama i zanatima. Trećina među njima su žene. Njihove poslovne ideje ocenjene su kao najvrednije.

5. April 2011.

NAŠI UČENICI NAJBOLjI U REŠAVANjU KONFLIKTA, NAGRADE ŠKOLAMA IZ BUJANOVCA I SUBOTICE

Na Akademiji srednjoevropskih škola (ACES), koja je održana prošlog vikenda u Pragu, u konkurenciji 101 škole iz regiona, škole iz Subotice i Bujanovca proglašene su najboljima u kategorijama „rešavanje konflikata” i „interkulturni timski rad”.

4. April 2011.

KOLIKO JE DRŽAVA ULOŽILA ZA DESET GODINA U BUJANOVAC, PREŠEVO I MEDVEĐU

VRANjE – Vest je preuzeta iz „Večernjih novosti“- U proteklih deset godina, koliko postoji Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, u ove tri opštine država Srbija uložila je pet milijardi dinara ili skoro 70 miliona evra. To je novac koje su ove tri opštine dobijale mimo svojih redovnih budžeta, a u ovu sumu nisu uračunata znatna sredstva koja su poklonile ambasade, brojne nevladine i humanitarne organizacije.

2. April 2011.

ALBANSKI UČITELjI I NASTAVNICI USAVRŠAVAJU SRPSKI JEZIK

Bujanovac - U naredna dva dana u osnovnoj školi „Naim Frašeri“, 28 učitelja i nastavnika iz šest osnovnih i dve srednje škole iz opštine Bujanovac unaprediće svoje znanje srpskog jezika.Radi se o učiteljima i nastavnicima koji predaju deci čiji maternji jezik nije srpski.

«Претходна страна