Arhiva vesti
                   

ZAHVALNICA KOORDINACIONOM TELU

20. Maj 2010.

Preševo - Povodom međunarodnog dana dece bez roditelja, organizacija civilnog društva „The International Human Center“ iz Preševa je održala sednicu u prostorijama doma kulture „Abdulah Krašnica“ u Preševu, i tom prilikom je ujedno proslavila petu godišnjicu svog postajanja i rada.

Ridvan Ribeiro,predsednik organizacije “The International Human Center”, je tokom svog izlaganja rekao da ova organizacija od svog osnivanja do danas pomaže oko 48 porodica koje se staraju o deci bez roditelja.

Predsednik ove organizacije se zahvalio Koordinacionom telu Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na pomoći koju Koordinaciono telo pruža srednjoškolcima bez roditelja a koji su dobitnici stipendija Koordinacionog tela. Gospodin Ribeiro je rekao da je Koordinaciono telo nedavno raspisalo konkurs za socijalna davanja u visini od dva miliona dinara, na kome su prednost imale samohrane majke i ostale ugrožene kategorije stanovništva.

Na sednici je prisustvovalo oko 30 osoba, među kojima su bili predsednik skupštine opštine Preševo Skender Destani, komandir policijske stanice Preševo Avdija Bajramija, predstavnici civilnog društva i građani opštine Preševo.