Arhiva vesti
                   
14. Maj 2010.

14.5.2010. godine

PRIVREDNA BANKA BEOGRAD: BUJANOVCU NOVAC ZA INVESTICIJE U okviru podsticanja saradnje privatnog i javnog sektora, Privredna banka Beograd i USAID su kroz „Program podsticaja ekonomskog razvoja opština“ nagradili opštinu Bujanovac kao najbolju na takmičenju "Investirajte u Srbiju 2010" u kategoriji "Najbolji partnerski poduhvat".

12. Maj 2010.

12.5.2010. godine

Predstavnici albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije podržavaju istražni postupak Tužilaštva za ratne zločine

12. Maj 2010.

RADOVI NA TEMU „ZAŠTO VOLIM BUJANOVAC“

Učesnici projekta „Novinarstvom do tolerancije i integracije“ iz Bujanovca napisali su radove u kojima pišu zbog čega vole svoj rodni grad Bujanovac. Projekat je sproveden u partnerstvu između kulturno-humanitarne organizacije „Polumesec“ i „Centra za toleranciju i integraciju juga Srbije“, obe iz Bujanovca. Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bjanovac i Medveđa finansiralo je ovaj projekat.

5. Maj 2010.

5.5.2010. godine

Evropska unija će, iz svog programa podrške lokalnim samoupravama i komunalnim preduzećima, da finasira sa 14 miliona evra izgradnju zajedničkog sistema vodosnabdevanja šire vranjske regije iz akumulacije „Prvonek“ kod Vranjske banje. Tako će, osim gradskog područja Vranja, zdravu pijaću vodu trajno da osiguraju i Vranjska banja, Bujanovac i Preševo. Čitav projekat košta trideset i četiri miliona evra, od kojih će dvadeset miliona evra da obezbedi Vlada Srbije zajedno s lokalnim samoupravama Vranja, Bujanovca i Preševa.

4. Maj 2010.

4. maj 2010. godine

U ovoj godini svega 40 građana Preševa, Bujanovca i Medveđe stručnoj službi republičkog ombudsmana podnelo je pritužbe na nezakonit ili nepravilan rad organa lokalne uprave.

«Претходна страна