Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIKU KOORDINACIONOG TELA, MINISTRU MILANU MARKOVIĆU URUČENA ZLATNA PLAKETA OPŠTINE MEDVEĐA

21. Maj 2010.

Predsedniku Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću juče je uručena zlatna plaketa povodom Dana opštine Medveđa za zasluge u razvoju te opštine na jugu Srbije.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković rekao je da ta plaketa nije dodeljivana više od deset godina, ali da je skupština opštine odlučila da bude uručena Markoviću zbog zasluga za razvoj te opštine.

Ministar Marković je kazao da posebno mesto u razvoju Medveđe zauzima otvaranje odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša i pokretanje proizvodnje u rudniku Lece.

"Nadam se, a to je bilo i obećanje kada smo krenuli u taj posao, da će u njemu uskoro raditi najmanje 300 zaposlenih", rekao je Marković i najavio izgradnju još jednog objekta, zgrade zatvora, koji će zaposliti 150 ljudi sa ovog područja.

On je najavio i pomoć u razvoju poljoprivrede, pre svega stočarstva, za oko 180 domaćinstava iz opštine Medveđa.

Realizacijom tih projekata, dodao je, Medveđa će izaći iz kruga najnerazvijenijih opština.

Predsednica skupštine opštine Medveđa Nataša Filić rekla je da "problem nerazvijenosti i nezaposlenosti predstavlja najveći teret za svaku opštinu, pa i Medveđu".

"U nacionalno mešovitoj sredini kakva je naša, nezaposlenost, kriza i siromaštvo naše živote su dodatno iskomplikovali i učini težim. Da bi izašli iz tunela potrebno je da zajedno na tome rade i Srbi i Albanci, jer nas na to obavezuje dug suživot na ovom prostoru", rekla je ona.