Arhiva vesti
                   

MULTIETNIKI KOŠARKAŠKI KLUB U BUJANOVCU

28. Maj 2010.

U petak je održana utakmica letnje košarkaške lige između BSK Junior-Elita (Bujanovac) i KK Jug (Vranje). BSK Junior i Elita su krajem februara potpisali multietnički sporazum o saradnji dva kluba, a ministar Milan Marković i predsednik opštine Šaip Kamberi su garanti ovog sporazuma. Za BSK Junior-Elita ove godine prvi put zajedno nastupaju košarkaši Albanci, Srbi i Romi.  
Predsednik Elite dao je ministru Markoviću počasni dres sa brojem jedan u kojem je ministar podbacivanjem lopte označio početak ove, za multietničku saradnju u Bujanovcu izuzetno važne utakmice.

Istog dana predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković  prvi put je gostovao na lokalnoj radio stanici Ema. U jednočasovnoj emisiji ministar je govorio o izgradnji multietničke lokalne vlasti, o neophodnosti saradnje, odgovarao je na pitanja slušalaca u vezi sa planovima Kordinacionog tela i istakao je da Koordinaciono telo najviše podržava rad sa mladima i zajedničke projekte svih zajednica. Sudeći po broju pitanja za ministra emisija je bila izuzetno slušana.
Radio Ema je dva puta dobilo sredstva na konkursima Kordinacionog tela za informativni program na romskom jeziku.

S obzirom na to da Koordinaciono telo najviše podržava multietničke projekte u kojima učestvuju mladi, ministar se u Bujanovcu susreo sa učesnicima projekta „Ti i ja smo mi“ i sa lokalnim koordinatorom Rahimom Saljihuom. Učesnici projekta su na Đačkom saboru u Loznici izveli predstavu „Ti i ja smo mi“ a ministar je sa njima razgovarao o utiscima sa gostovanja. Teme razgovora sa tinejdžerima iz Bujanovca su se proširile i na priču o poseti Egzit festivalu kao i o njihovim planovima za nove projekte.

Na kraju je ministar Marković prvi put gostovao i na televiziji Bujanovac gde je razgovarao o utiscima nakon posete selu Levosoje i Bujanovcu, projektima koje Koordinaciono telo realizuje, formiranju multietničke lokalne vlasti i o zakonu o medijima.