Arhiva vesti
                   

U OKVIRU AKCIJE “HILjADU RAČUNARA ZA ŠKOLE U SRBIJI”

21. Septembar 2009.

U okviru akcije “Hiljadu računara za škole u Srbiji”, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković i generalni direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić uručili su 18. septembra ove godine OŠ „Bora Stanković“ u selu Klenike, opština Bujanovac, sedam računara i dva štampača za informatički kabinet osnovne škole “Bora Stanković”.

Ministar Marković je izjavio da će u naredne dve godine Koordinaciono telo biti  prisutno na tim prostorima i da će to biti najveći podstrek i svim drugima da ovde više rade.

On je ocenio da će na taj način svi pružiti doprinos kako bi se deci omogućila bolja perspektiva i lepša budućnost od one koje su imale neke prethodne generacije, i izrazio je zahvalnost JP PTT saobraćaja „Srbija“ na donaciji.

Ministar je rukovodstvu škole obećao rešavanje problema sa prilaznim putem, i najavio je da će što pre početi asfaltiranje lokalnih saobraćajnica na području okolnih sela.

Predsednik Koordinacionog tela je takođe rekao da je u izgradnju saobraćajne infrastrukture u ovom delu Srbije uloženo 22 miliona dinara.

Direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Ćirić je naveo da je jedan od problema južne Srbije i tehnološko zaostajanje, i dodao je da će ova donacija biti “prozor u svet” i način da se deca upoznaju sa drugim narodima, njihovim kulturama i novim znanjima.