Arhiva vesti
                   

ODRŽAN SASTANAK SA MINISTROM PROSVETE

25. Septembar 2009.

U konstruktivnoj i otvorenoj atmosferi održan je sastanak predsednika opština Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministra prosvete Žarka Obradovića. Sastanak je inicirao predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković u cilju razumevanja najvažnijih problema iz oblasti prosvete u pomenute tri opštine.

Ministar Marković je još jednom napomenuo da je Koordinacionom telu pitanje obrazovanja i ulaganja u mlade ljude prioritet na kojem će raditi u saradnji sa ministrastvom prosvete i drugim odgovornim institucijama.

Ministar Obradović je istakao da predsednici tri opštine u ministarstvu prosvete imaju partnera i da je ministarstvo prosvete spremno da sva pitanja rešava na konstruktivan i efikasan način.

Predsednici tri opštine su izrazili zadovoljstvo sastankom sa ministrom Obradovićem i ministra Obradovića su upoznali sa najvažnijim problemima u oblasti prosvete. Predsednici opština Bujanovac i Preševo posebno su istakli probleme albanske nacionalne zajednice.
Na sastanu je zaključeno da će svi problemi biti rešavani zajedničkim dogovorom i da će saradnja biti intezivno nastavljena do rešavanja svih problema.