Arhiva vesti
                   

30.11.2009.god.

30. Novembar 2009.

Opština Bujanovac očekuje da će do juna sledeće godine dobiti procenu ispunjenja uslova za dobijanje sertifikata za povoljno poslovno okruženje, što bi stvorilo mogućnosti za brži ekonomski razvoj, izjavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi. On je rekao da će u narednom periodu u opštini Bujanovac Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), zajedno sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, procenjivati kvalitet poslovnog okruženja, mogućnosti ulaganja i inicijative za privlačenje investicija, što je preduslov za dobijanje sertifikata.

„Postoje određeni kriterijumi za dobijanje sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju, ocenjuje se rad administracije, da li je dostupna privrednicima, visina taksi, a ja očekujem da opština Bujanovac ispunjava te kriterijume i da ćemo do juna sledeće godine dobiti sertifikat“, rekao je Kamberi.

Kamberi je jedan od 18 predsednika opština koje su u Inđiji potpisali sporazum za dobijanje sertifikata za povoljno poslovno okruženje sa NALED-om, Ministarstvom ekonomije i lokalnog razvoja, Američkom agencijom za međunarodni razvoj i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza. U Srbiji su do sada sertifikovani Inđija, Loznica i Kragujevac, a u procesu se trenutno i Subotica, Vranje, Leskovac, Užice i Prokuplje.