Arhiva vesti
                   

VOJNI LEKARI POMAŽU ALBANCIMA SA JUGA SRBIJE

12. Oktobar 2008.

U okviru akcije pomoći stanovništvu u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštinama Bujanovac i Preševo, medicinska ekipa Četvrte brigade Kopnene vojske obišla je sela Muhovac i Čar, koja se nalaze uz samu administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i u kojima živi isključivo albansko stanovništvo. Načelnik kancelarije za civilno-vojnu saradnju potpukovnik Goran Stanković rekao je Fonetu da pripadnici Četvrte brigade pružaju pomoć svim stanovnicima  bez obzira na njihovu versku, nacionalnu ili drugu pripadnost.
Predsednik mesne zajednice Muhovac Ramiz Rašiti izjavio je da sa vojskom postoji dobra saradnja, a kao jedan od životnih problema meštana istakao je veoma loš put do Bujanovca.
– Oko popravljanja ovog puta najviše se angažovala vojska. Oni su radili i put za Čar i Gornje Bučje – rekao je Rašiti.
Stanovnici ovog kraja do Bujanovca mogu mnogo jednostavnije da dođu preko Kosova i Metohije, zbog boljeg puta.
U Muhovcu je do sada organizovano sedam akcija pružanja medicinske pomoći.
Ismail Islimi, osamdesetogodišnji meštanin Muhovca, jedan od onih koje je pregledao vojni lekar Saša Dimitrijević, rekao je da vojska puno pomaže narodu koji živi u ovom delu bujanovačke opštine.
- Svaka njima čast, oni dolaze i pomažu nam. Imamo i ambulantu i lekara koji je svaki dan tu, ali problem je što nemamo apoteku. Po lekove moramo u Bujanovac, a to je daleko, ljudi nemaju para da odu do tamo – rekao je Islimi.