Arhiva vesti
                   

RADOVI NA KORIDORU 10 U PREŠEVU TEKU BEZ PROBLEMA

28. Oktobar 2008.

PREŠEVO - Radovi na delu Koridora 10 koji prolazi kroz opštinu Preševo teku bez problema, kaže za Pres predsednik opštine Preševo Nader Sadiku. On tvrdi da do sada nije bilo nikakvih prekida, iako su pre dve nedelje Albanci iz sela Miratovac i Cukarka tražili veće otkupne cene za zemljište kroz koje će proći autoput.
Predsednik opštine Preševo Sadiku tvrdi da je opština uradila sve da se potpišu ugovori između vlasnika parcela kroz koje prolazi autoput.
- Ako ima onih koji nisu zadovoljni otkupnom cenom, rešenje za njih je da odu na sud. Pre dve nedelje bilo je protesta ljudi koji su tražili veće cene za otkup zemljišta kroz koje prolazi Koridor 10, ali opština je već napravila ugovore sa građanima i što se nas tiče nema nikakvih problema. Mašine na autoputu rade punom parom i nadamo se da će Koridor 10 biti završen kako je i najavljeno, jer je to velika razvojna šansa i za opštinu Preševo - rekao je Sadiku.
Otkupljeno zemljište za izgradnju autoputa se u preševskoj opštini, kao i bilo gde drugde u Srbiji, plaća 10 evra po metru kvadratnom, a Albanci iz Miratovca i okolnih sela su pokušali da od države dobiju veću cenu, što međutim nije prošlo.