Arhiva vesti
                   

Pomoć Ministarstva poljoprivrede i Koordinacionog tela poljoprivrednicima juga Srbije

23. Oktobar 2008.

Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela i Saša Dragin, ministar poljoprivrede, nose džakove sa žitom u Bujanovcu, Foto „Politika“

 

 

 

 

Ministar poljoprivrede Saša Dragin pomaže oko istovara pomoći Bujanovcu, Preševu i Medveđi

 

 

 

 

 

Bujanovac - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Đurđević, su tokom jučerašnje posete bujanovačkoj opštini predali donaciju u vidu semenskog materijala namenjenog opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.
Reč je o 30 tona pšenice, jedne tone ječma, 500 porodičnih paketa povrća, 100 kilograma lucerke i 2.000 sadnica voća, jabuke i kruške.
Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković je ponovio da će posebna pažnja biti posvećena razvoju privrede i poljoprivrede, kao i poboljšanju položaja mladih i mogućnosti za njihovo obrazovanje. Razvoj privrede, a posebno poljoprivrede, je strateška šansa za ovoj region i u tom pravcu ćemo činiti konkretne korake u narednom periodu, a očekujemo i inicijativu od ovdašnjih ljudi - rekao je ministar Marković.
Cilj ove donacije je da poljoprivrednicima u ovom regionu poboljšamo uslove za jesenju setvu i ovo je početak veće aktivnosti našeg ministartva na području ove tri opštine juga Srbije, koja se izvodi na inicijativu Koordinacionog tela - rekao je novinarima ministar Dragin. Ministar poljoprivrede je najavio intenziviranje pomoći opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa oko unapređenja poljoprivredne proizvodnje, tako da će već narednog meseca za te tri opštine stići 5.000 čokota vinove loze.