Архива вести
                   
27. април 2020.

ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНЕ ХИГИЈЕНЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Одељење за развој и инвестиције, уз помоћ екипа „Комуналца“, користи празне улице у полицијском часу ради одржавања чистоће и прања улица и површина у граду.

24. април 2020.

ПОЧЕЛО ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

Лесковац, Врање - Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници је почело 15. априла 2020. године. Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства...

24. април 2020.

КОНКУРС ЗА МОБИЛНОСТ У ОБЛАСТИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА И ОБУКЕ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН (РОК: 17. ЈУН 2020)

Београд – Европска комисија је објавила позив за достављање предлога пројеката кроз који је омогућено пружаоцима стручног образовања и обуке у земљама Европске уније да организују програме размене са одговарајућим партнерима у земљама Западног Балкана.

24. април 2020.

ПОМОЋУ ПАЛТФОРМЕ АНГАЖОВАНО 7.000 ВОЛОНТЕРА

Захваљујући националној платформи „Буди волонтер“  (https://budivolonter.gov.rs/) која је покренута 24. марта, више од 7.000 људи у 27 градова и општина се укључило  у помагање суграђанима на добровољној бази.

24. април 2020.

ПОЧЕЛО УКЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА НА ПОДРУЧЈУ БУЈАНОВЦА

Бујановац – Општинско Одељење за развој и инвестиције предузело прве кораке на решавању проблема дивљих депонија на територији општине.

24. април 2020.

ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС У ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“

Бујановац – Због ванредног стања и ситуације са корона вирусом упис деце у Предшколску установу „Наша радост“ у Бујановцу за припремни предшколски програм у радној 2020/2021 години обављаће се искључиво електронским путем.

23. април 2020.

ПАРТНЕРСТВОМ СА ЦИВИЛНИМ ДРУШТВОМ ДО ЕФИКАСНЕ ПОДРШКЕ ГРАЂАНИМА И ГРАЂАНКАМА У УСЛОВИМА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Београд – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом позива јединице локалне самоуправе и њихове кризне штабове да, у условима ванредног стања и борбе против ширења заразе коронавирусом, своје односе и сарадњу са удружењима и другим организацијама цивилног друштва базирају на принципу партнерства.

23. април 2020.

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДАЛА ПРЕПОРУКЕ О НАЧИНУ КОРИШЋЕЊА ГОДИШЊЕГ ОДМОРА ЗА 2019. ГОДИНУ

Београд - Влада Републике Србије је на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донела Закључак којим је препоручено да запослени, који у току ванредног стања свој посао обављају свакодневно, али од куће, односно на даљину, искористе преостали део годишњег одмора за 2019. годину у складу са законом, односно до 30. јуна 2020. године.

23. април 2020.

ПРОЈЕКАТ „ЗНАЊЕМ ДО ПОСЛА“ (Е2Е)

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије припремио је видео у којем су представљени иновативни модели који су развијени у оквиру програма „Знањем до посла“ (Е2Е) у циљу повећања запошљавања и запошљивости младих у Србији.

23. април 2020.

ОШ „Б. РАДИЧЕВИЋ“ СПРЕМНО ЧЕКА ПРОБУ МАЛЕ МАТУРЕ

Бујановац – Свих 97 осмака Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, који редовно похађају наставу од почетка школске године, имају техничке услове за онлајн пробну малу матуру која је почела у среду тестом из матерњег језика.

«Претходна страна   Следећа страна»