Архива вести
                   

ОШ „Б. РАДИЧЕВИЋ“ СПРЕМНО ЧЕКА ПРОБУ МАЛЕ МАТУРЕ

23. април 2020.

Бујановац – Свих 97 осмака Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, који редовно похађају наставу од почетка школске године, имају техничке услове за онлајн пробну малу матуру која је почела у среду тестом из матерњег језика.

Према речима директора школе, Ненада Тасића, ангажовањем разредних старешина и педагошких асистената превазиђени су проблеми пре свега везани за техничке могућности, попут компјутера, таблета, телефона, интернета, који су се јавили код мањег броја ученика.

„Било је неколико ученика којима је била неопходна помоћ школе. Неки су били недоступни од тренутка проглашења ванредног стања, мали број њих није имао уређаје или интернет везу. Могу да кажем да смо све то решили тако да смо ресорном министарству могли да пошаљемо извештај да свих 97 редовних ученика осмог разреда има технички уређај, интернет и улоговано је на образовну платформу „Моја учионица“, на којој се ради проба мале матуре“, рекао је Тасић.

Он је нагласио да су разредне старешине у сталној комуникацији са ученицима, да су им проследили све што је потребно за рад на платформи, као и да ће наставити да константно комуницирају са ђацима како би се све евентуалне препреке отклањале одмах.

Пробни тест мале матуре је почео у среду од осам часова ујутру, тестом из српског језика, а матуранти ће моћи да се пријаве на тест до 20 часова.

Тест из матерњег трајаће 60 минута од момента када се ученик пријави на платформу „Моја учионица“.

У четвртак је тест из математике, а дан касније комбиновани тест.

На сваком од три теста биће по 20 задатака, поред српског и комбиновани тест ће трајати сат времена, док је за тест из математике предвиђено 90 минута.

Ђаци у Србији се за ову школску годину више неће враћати у школске клупе, а распуст за већину ђака почиње крајем маја, када се завршавају редовни часови, односно онлајн настава.

Извор: Бујановачке и Координационо тело