Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА МОБИЛНОСТ У ОБЛАСТИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА И ОБУКЕ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН (РОК: 17. ЈУН 2020)

24. април 2020.

Београд – Европска комисија је објавила позив за достављање предлога пројеката кроз који је омогућено пружаоцима стручног образовања и обуке у земљама Европске уније да организују програме размене са одговарајућим партнерима у земљама Западног Балкана.

Рок за достављање предлога пројеката је 17. јун 2020. до 12 часова (подне по бриселском времену).

Програми економских реформи за Западни Балкан препознају значај стручног образовања и обуке  за развој индустрије и подстицање економског раста. Свршени ученици стручног образовања и обуке такође креирају нова радна места.

Стицање знања и вештина релевантних за тржиште рада треба да буду саставни део свих видова образовања, било да се ради о формалном или неформалном образовању и обуци, имајући у виду да се највећи део стицања вештина одвија у неформалном сектору.

Подносиоци предлога пројеката  могу да буду јавне и приватне организације и установе активне у области стручног образовања и обуке, регистроване у било којој програмској земљи програма Еразмус+, као и регистровани конзорцијуми јавних и приватних организација које учествују у процесу средњег стручног образовања у било којој програмској земљи Еразмус+ програма. 

Додатне информације о конкурсу и онлајн апликациони формулар су доступни на https://ec.europa.eu/education/resources-and-tools/funding-opportunities/second-pilot-vet-mobility-scheme-eac-s54-2019_en

Извор: Европска комисија и Координационо тело