Архива вести
                   

ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНЕ ХИГИЈЕНЕ У БУЈАНОВЦУ

27. април 2020.

Бујановац – Одељење за развој и инвестиције, уз помоћ екипа „Комуналца“, користи празне улице у полицијском часу ради одржавања чистоће и прања улица и површина у граду.

Како је и најавио начелник ове општинске службе, Рахим Салихи, перу се централни градски трг, Косовска улица од улаза у В. Трновац према центру и Карађорђа Петровића још једном, од угла код Школе Свети Сава до кружног тока.

„Осим тога, очистили смо и опрали малу пијацу иза Поште“, каже Салихи и најваљује прање и осталих градских улица.

Салихи је покренуо и акцију уклањања дивљих депонија, па су тако претходних дана очишћене гомиле смећа код Зелене пијаце и потез од неколико километара на путу од В. Трновца ка Брезници.

Међутим, ово неће имати никакав значај уколико грађани, који по природи ствари очекују да јавне службе раде у њихову корист, не учине нешто за локалну заједницу, наш заједнички град и, коначно, за себе саме.

За почетак, довољно је да, на пример, не бацају смеће и делове намештаја поред контејнера, пепео из шпорета на тротоар, или да, пак, свако залије садницу уличног дрвореда испред своје куће, укратко да не загађују и не прљају град који сви на речима толико волимо.

Извор: Бујановачке и Координационо тело