Архива вести
                   
12. фебруар 2018.

ИСТРАЖИВАЊЕ: СТАНОВНИЦИ НА ЈУГУ И ЈУГОЗАПАДУ СРБИЈЕ ПРИМЕЋУЈУ ПОБОЉШАЊЕ У ЕКОНОМСКОЈ СИТУАЦИЈИ

Лесковац-Врање - У односу на период од пре четири године, повећао се број становника на југу и југозападу Србије који се у месту у коме живе осећају небезбедно, док се број грађана који се осећају потпуно безбедно смањио.

9. фебруар 2018.

ПРВИ ПРОЈЕКТИ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ БУЈАНОВЦА СА ОПШТИНОМ ЛИПКОВО У МАКЕДОНИЈИ

Бујановац - Општина Бујановац до сада није конкурисала са пројектима прекограничне сарадње, а планира се да се први такви пројекти остваре са општином Липково у Македонији чим буде отворена могућност прекограничне сарадње са Македонијом...

9. фебруар 2018.

МЕДВЕЂА: ЗАПОСЛЕНА ЈОШ ДВА МЛАДА ПРАВНИКА

Медвеђа - Након добијене сагласности од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за наставак поступка озакоњења, створили су се услови за запослење двоје младих правника у општини Медвеђа.

9. фебруар 2018.

НЕДИМОВИЋ: ТРИ ПУТА ВИШЕ НОВЦА ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Београд - Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да ће у овој години бити три пута више новца за подстицајна седства младим пољопривредницима него што је било опредељено 2017. године.

8. фебруар 2018.

ОДОБРЕН ПРОГРАМ СУБВЕНЦИЈА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА ВРЕДАН 15 МИЛИОНА ДИНАРА

Бујановац – Програм општине Бујановац за субвенције за мала и средња предузећа у 2018. години добио је зелено светло на последњој седници  Општинског већа. Овај документ садржи мере које дефинишу распоред и начин коришћења 15 милиона динара опредељених за подршку предузетништву у општини Бујановац.

8. фебруар 2018.

ПОЧЕЛА ТРАДИЦИОНАЛНА ОКУПЉАЊА НАРОДА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Медвеђа - У духу традиције и очувања нематеријалне културне баштине, песама и игара житеља Горње Јабланице, Туристичка организација Општине Медвеђа почела је организацију „Седница“ (посела), традиционалних окупљања народа овог краја.

7. фебруар 2018.

КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2018. ГОДИНИ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписало је конкурс за финансирање или учешће у финансирању програмских активности савеза удружења особа са инвалидитетом на републичком или покрајинском нивоу...

7. фебруар 2018.

РАДНИЦИМА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ И ЈАВНИХ УСТАНОВА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ОД ПО 4.000 ДИНАРА

Бујановац - Општинско веће општине Бујановац усвојило је захтев Синдикалне организације радника Општинске управе да свима, а не само онима са децом до 15 година, буде исплаћена једнократна помоћ од 4.000 динара. Синдикалци су овај захтев оправдали ниским примањима.

6. фебруар 2018.

У МЕДВЕЂИ ЗАПОСЛЕНИ СВИ КОЈИ ИМАЈУ ФАКУЛТЕТСКУ ДИПЛОМУ

Медвеђа - У Медвеђи је потписан уговор о раду са двадесеторо високошколаца, тако да у тој општини више нема незапослених високошколаца. Локална самоуправа припрема и пројекат помоћи младим предузетницима.

6. фебруар 2018.

МИГРАНТИ ИЗ ПРЕШЕВА УСПЕШНО ЗАВРШИЛИ КУРС ЗА СТОЛАРЕ

Прешево - У оквиру хуманитарне помоћи коју НВО Care International пружа мигрантима и избеглицама у Србији, а у сарадњи са Народним универзитетом Врање и Удружењем грађана Nexus, октобра прошле године...

«Претходна страна   Следећа страна»