Архива вести
                   

РАДНИЦИМА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ И ЈАВНИХ УСТАНОВА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ОД ПО 4.000 ДИНАРА

7. фебруар 2018.

Бујановац - Општинско веће општине Бујановац усвојило је захтев Синдикалне организације радника Општинске управе да свима, а не само онима са децом до 15 година, буде исплаћена једнократна помоћ од 4.000 динара. Синдикалци су овај захтев оправдали ниским примањима.

 Oва одлука није коначна јер је председник општине Шаип Камбери наложио да се обаве консултације са надлежним министарством и Државним ревизором.

 „Локална самоуправа стоји добро финасијски, једина дилема је да ли је исплата једнократне помоћи свим радницима по закону. Стопираћу одлуку ако надлежне институције сугеришу да није“, рекао је Камбери на седници Општинског већа.

Иначе, првобитно је планирано да износ једнократне помоћи буде 5.000 динара, али је на предлог председника општине смањен на 4.000 и за ову намену из буџета ће бити издвојено укупно 1,36 милиона динара за 340 радника.

По речима начелника Одељења за финансије Бобана Павловића, ово је први пут да се исплаћује оваква врста помоћи радницима Општинске управе и јавних установа и организација, а неће је добити једино запослени у ЈП „Комуналац“ и Дому здравља јер Општина не финансира исплату њихових плата.

Исплата једнократне помоћи врши се на основу Посебног колективног уговора за запослене у органима јединица локалне самоуправе.

Извор: Југпрес и Координационо тело