Архива вести
                   

ПРВИ ПРОЈЕКТИ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ БУЈАНОВЦА СА ОПШТИНОМ ЛИПКОВО У МАКЕДОНИЈИ

9. фебруар 2018.

Бујановац - Општина Бујановац до сада није конкурисала са пројектима прекограничне сарадње, а планира се да се први такви пројекти остваре са општином Липково у Македонији чим буде отворена могућност прекограничне сарадње са Македонијом, изјавио је шеф кабинета председника општине Бујановац Рахим Салихи.

Салихи је рекао да је о томе већ постигнут начелни договор између председника општина Бујановац и Липково, Шаипа Камберија и Еркана Арифија, као и да ће први заједнички пројекти бити посвећени заштити животне средине.

„Бујановац је као општина за прекограничну сарадњу усмерен према Македонији са којом до сада није била отворена могућност прекограничне сарадње. Очекује се да се прекогранична сарадња са Македонијом отвори у другој половини године, а наши први заједнички пројекти са општином Липково биће посвећени регулисању речних корита у обе општине", казао је Салихи.

Он је навео да општина Липково има озбиљно искуство у реализовању пројеката прекограничне сарадње, као и да су о реализацији заједничких пројеката председници општина разговарали последњи пут пре два дана, током посете председника општине Липково Еркена Арифија Бујановцу, што је и прва посета неког представника општине Липково Бујановцу.

„Поделели смо улоге у тимовима општина Бујановац и Липково око израде заједничких пројеката за прекограничну сарадњу. Ми смо у њима препознали добре партнере јер имају доста искуства, а реализација пројеката биће од користи за обе општине", рекао је Салихи.

Извор: Бета и Координавионо тело