Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2018. ГОДИНИ

7. фебруар 2018.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписало је конкурс за финансирање или учешће у финансирању програмских активности савеза удружења особа са инвалидитетом на републичком или покрајинском нивоу које активности реализују непосредно или кроз рад локалних удружења у свом систему, са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом.

Средства за овај конкурс обезбеђују се из буџета Републике Србије, односно из буџетског фонду за програме заштите и унапређења положаја особа са инвалидитетом, у укупном износу од 240.000.000,00 динара.  чиме се обезбеђује финансирање или учешће у финансирању спровођења активности који за циљ имају побољшање положаја особа са инвалидитетом кроз:

  • Побољшање приступачности информација и отклањања комуникацијских баријера;
  • Спровођење стимулативних и инклузивних програма ради што потпунијег учешћа особа са инвалидитетом у животу шире друштвене заједнице;
  • Подизање нивоа свести заједнице ради стварања једнаких могућности за што самосталнији живот особа са инвалидитетом у најмање рестриктивном окружењу.

Предлози програма се достављају до 20. фебруара 2018. године, у затвореној коверти, на адресу:
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Сектор за заштиту особа са инвалидитетом
Немањина 22-26, Београд

Додатне информације о конкурсу могу се наћи у Смерницама за подносиоце предлога програма на Програмски конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у 2018. години које се налазе на интернет презентацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања www.minrzs.gov.rs, у оквиру конкурсне документације. Информације се, могу добити и телефонским путем, позивом на број телефона 011/2646-096.

Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационо тело