Архива вести
                   
21. септембар 2015.

НЕ СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ИЗБЕГЛИЦА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Прешево - Подаци Црвеног крста у Прешеву говоре да је у последња два дана прилив миграната из правца Грчке, преко Македоније, у ову општину југа Србије „био стандардан и да се кретао између 1.500 и две хиљаде мушкараца, жена и деце".

21. септембар 2015.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ СА ЦИВИЛНИМ ДРУШТВОМ РАЗВИЛА ИНТЕРАКТИВНИ ВЕБ ПОРТАЛ – ОЦДОСКОП

Београд - Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом развила је интерактивни веб портал – ОЦДоскоп ради подизања видљивости цивилног сектора у Србији и пружања могућности организацијама цивилног друштва да широј јавности, донаторима, јавном сектору, али и једни другима, покажу ко су и шта раде. Порталу можете приступити на: www.ocdoskop.rs

21. септембар 2015.

КУРС О НЕДИСКРИМИНАЦИЈИ И РАДУ СА ОСЕТЉИВИМ ГРУПАМА ЗА КООРДИНАТОРЕ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ И ПРЕДСТАВНИКЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Београд - Мисија ОЕБС у Србији и Министарство омладине и спорта Републике Србије, уз стручну подршку Београдског центра за људска права, организују курс за локалне координаторе Канцеларија за младе и представнике невладиних организација на тему „Рад са осетљивим групама младих и принципи недискриминације“.

18. септембар 2015.

РУСИЈА ОБЕЗБЕДИЛА СРБИЈИ НОВА ВАТРОГАСНА ВОЗИЛА

Ниш – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић са сардницима преузео је јуче у седишту Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) у Нишу кључеве пет нових аутоцистерни за гашење пожара, које је Русија обезбедила за Србију.

18. септембар 2015.

СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Бујановац – Према подацима добијеним од Нијазија Ахметија, директора Центра за социјални рад у Бујановцу, 833 породице из ове општине прима социјалну помоћ.

17. септембар 2015.

ПОМОЋ ДРЖАВЕ ПРЕДУЗЕЋИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

Бујановац - Из буџета Републике Србије, преко Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, 18 предузећа из тих општина добило је нешто више од 48 милиона динара за унапређење производње.

17. септембар 2015.

БИВОДА: ОСТАНИ МЛАД УЗ БИКОКТУ

Бујановац – Пратећи жеље купаца, бујановачка „Бивода“ избацила је на тржиште нов производ – „Бикокту.“ Према речима Ненада Зафировића, директора ове компаније, која послује у саставу „Јумка“, посебна рецептура овог производа произишла је из дугогодишњег искуства неприкосновених лидера у производњи и пласману освежавајућих безалкохолних напитака на тржишту јужне Србије.

17. септембар 2015.

ДНЕВНО СТИЖЕ 2.000 МИГРАНАТА

Прешево – У Прешево је јуче стигло скоро 2.000 избеглица из Сирије, Ирака и Авганистана, а прихват и пружање помоћи, по подацима надлежних, одвија се без проблема.

16. септембар 2015.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ЗА ПЕРИОД ШКОЛСКЕ 2015/2016 ГОДИНЕ

На основу Одлуке директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 100 бр 670-00-00042/2015-01 од 15.09.2015.  године, Служба Координационог тела објављује

16. септембар 2015.

КОЦИЈАНЧИЧ: ААО НИЈЕ ЗСО

Брисел  - Асоцијација албанских општина која је формирана на југу Србије није исто што и Заједница српских општина која је договорена током бриселског дијалога Београда и Приштине, изјавила је јуче Маја Коцијанчич, портпаролка Високе педставнице Европске уније за спољну политику и безбедност Федерике Могерини.

«Претходна страна   Следећа страна»