Архива вести
                   

РУСИЈА ОБЕЗБЕДИЛА СРБИЈИ НОВА ВАТРОГАСНА ВОЗИЛА

18. септембар 2015.

Ниш – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић са сардницима преузео је јуче у седишту Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) у Нишу кључеве пет нових аутоцистерни за гашење пожара, које је Русија обезбедила за Србију.

Једно возило одмах ће бити упућено у Прешево, а друго у Кањижу, где се налазе избеглице, речено приликом преузимања кључева, док ће остала три возила биће упућена у националне паркове.

Стефановић је, захваљујући на донацији, рекао да је ово само још један корак у заједничкој сарадњи која ће бити даље развијана кроз проналажење нових модела.

Он је подсетио на помоћ Центра у пожарима ранијих година и поплавама прошле године када су припадници СРХЦ први притекли у помоћ, као и да је Центар помогао у збрињавању избеглица упутивши шаторе, ћебад и агрегате.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је рекао да је ово симболичан гест, али да је искрен и отворен, као и да ће помоћ бити упућена на подручја где се налазе избеглице. Он је пожело да пожара у Србији буде што мање, а возила што више.

Начелник Сектора за ванредне ситауције Предраг Марић захвалио је на помоћи, за коју је рекао да је немерљива, додавши да су возила оно што је Сектору потребно.

Вредност пет аутоцистерни је око три милиона долара, а вредност четири ватрогасна модула за гашење пожара у неприступачним местима је око 80.000 долара.

Извор: Танјуг и Координационо тело