Архива вести
                   

ПОМОЋ ДРЖАВЕ ПРЕДУЗЕЋИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

17. септембар 2015.

Бујановац - Из буџета Републике Србије, преко Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, 18 предузећа из тих општина добило је нешто више од 48 милиона динара за унапређење производње.

Уговоре о додели подстицајних бесповратних средстава са власницима предузећа потписао је председник Координационог тела за општине Прешево Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић, истакавши да је ово четврта година у којој влада подржава развој приватног предузетништва.

„До сада смо у ове четири године доделили два милиона евра... а данас смо потписали уговоре са 18 власника малих и средњих предузећа који су конкурисали за 48 милиона динара бесповратне помоћи", рекао је он.

Станковић је изјавио да највећи износ бесповратне помоћи износи око три милиона динара, а најнижи око 1,4 милиона динара.  

„Од тог износа, 12 фирми из Бујановца добило је укупно 31 милион динара,  пет фирми из Прешева добило је 14 милиона динара и једној фирми из Медвеђе је припало око милион динара", прецизирао је он. 

Потписивању уговора присуствовали су председник општине Бујановац Нагип Арифи и председник Привременог органа општине Медвеђа Небојша Арсић, док председник општине Прешево Рагми Мустафа, због решавања проблема избеглица, није могао да присуствује.

Извор: Координационо тело