Архива вести
                   

СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

18. септембар 2015.

Бујановац – Према подацима добијеним од Нијазија Ахметија, директора Центра за социјални рад у Бујановцу, 833 породице из ове општине прима социјалну помоћ.

„Према последњим подацима од августа ове године, 833 породице прима социјалну помоћ, док износ средстава варира од случаја до случаја. Месечни износ се креће у распону од осам до 26 хиљада динара, док  просек износи око 17 хиљада динара месечно“, рекао је Ахмети.  

Он је додао да приоритет у добијању социјалне помоћи имају поородице са старим лицима, децом и оне које су без икаквих прихода, а одлуку о добијању социјалне помоћи доноси стручни тим Центра за социјални рад, који комплетира документацију и излази на терен.

Ахмети је рекао  да и особе са инвалидитетом добијају средства из буџета Републике Србије.

„Према подацима од августа 2015. године, 302 особе из општине Бујановац прима накнаду за помоћ и негу другог лица, а месечни износ накнаде зависи од степена инвалидности и износи од 10 до 26 хиљада динара месечно”, изјавио је директор Центра за социјални рад у општини Бујановац.

Осим наведених категорија, породице које се брину о деци без родитеља, којих у Бујановцу тренутно има девет, такође добијају помоћ од Центра за социјални рад у Бујановцу.

Рад Центра за социјални рад се финансира средствима Министарства за рад, запошљавање, борилачка и социјална питања Републике Србије, док општина Бујановац издваја средства за краткорочну помоћ и материјалне трошкове.

Извор: Титули и Координационо тело