Архива вести
                   

АМБАСАДОР МАНЦО: ОДГОВОРНО И СОЛИДАРНО ПОНАШАЊЕ СРБИЈЕ

24. септембар 2015.

Прешево –„Србија се према избегличкој кризи понаша одговорно и солидарно“, изјавио је јуче амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо приликом посете Прихватном центру за избеглице у Прешеву.

„Постоје многе утемељене европске вредности у пружању помоћи и бриге коју, у овом удаљеном региону на југу Србије, добијају хиљаде очајних људи у транзиту, и охрабрујемо Београд да настави овим путем, против логике зидова", казао је Манцо.

„Од самог почетка, Италија сматра да мигрантска криза не може да се реши  као проблем само једне земље, већ заједничким приступом на европском нивоу“, рекао је амбасадор приликом разговора са волонтерима Црвеног крста Србије, коме је Италијанска кооперација донирала 100.000 евра за набавку основних добара.

У саопстрњу амбасаде Италије у Београду се каже да је Манцо имао сусрете са председником општине Бујановац Нагипом Арифијем, замеником председника општине Прешево Скендером Дестанијем, као и са посланицима у Скупштини Србије Ненадом Митровићем из Српске напредне странке и Шаипом Камберијем из Партије за демократско деловање.

Као члан групе „Пријатељи југа Србије", коју чине амбасаде и међународне организације присутне у Београду, Манцо је поручио политичким представницима југа Србије да дијалог између локалних органа и централне власти треба што пре да се настави.

Извор: Танјуг и Координационо тело