Архива вести
                   

КРУЖНИ ТОК ЗА 90 ДАНА

30. септембар 2015.

Бујановац – На самом улазу у Бујановац, на раскрсници поред бензинске пумпе, почела је изградња кружног тока, једне од највећих саобраћајних инвестиција у Бујановцу последњих година.

Радови на изградњи овог важног саобраћајног чвора почели су 18. септембра, а пројектом је предвиђено да се окончају за 90 дана.

Стручни надзор је поверен Саобраћајном институту ЦИП, Министарству грађевине и Јавном предузећу „Путеви Србије“.

Инвеститори овог подухвата, вредног 87 милиона динара, су Координационо тело Владе Републике Србије yа општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и локална самоуправа, а радови су поверени предузећу „Саба Белча“ из Прешева.

Поред кружног тока, пројектом је предвиђена и изградња прилазних саобраћајница, са акцентом на Гњилански пут и даље према Великом Трновцу.

„Бујановац ће реализациом овог пројекта бити повезан са „Коридором 10, а траса према Гњилану постаће модерна саобраћајница, капацитета који ће пратити захтеве Пословне зоне и Месне заједнице Велики Трновац“, рекао је Арбер Пајазити, шеф кабинета председника општине.

Динамика радова је подељена у три фазе, а прва фаза ће бити завршена већ крајем овог викенда, када ће престати садашњи режим саобраћаја, по коме је, за долазак у центар града потребно доста времена да би се савладале све препреке у уским споредним улицама.

Извор: Бујановачке и Координационо тело