Архива вести
                   

ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ЗБОГ ПРОФИТЕРА

25. септембар 2015.

Прешево - Србија је добила бројне похвале за приступ избегличкој кризи, али, нажалост, увек има и оних који би да искористе туђу муку. Зато је у Прешеву и околини појачана активност инспекцијских служби. У протекла два месеца тржишна инспекција обавила је преко 30 контрола, санитарна преко 40, а на терену су свакодневно и ветеринарска и саобараћајна инспекција. До сада је поднето 25 пријава за покретање прекршајног поступка, углавном у трговинским и угоститељским објектима, али ни једна против аутобуских и такси превозника.

Прешево је мали град који је много учинио за прихват избеглица, али свесни су да се, како кажу, ту и тамо појаве профитери.

Рагми Мустафа, председник Општине Прешево, је у вези са тиме изјавио да локална самоуправа нема никакве надлежности у том погледу.

У инспекцији тврде да су такозване дивље продаје проблематичне и зато што су тешко доказиве.

Славиша Булатовић, начелник Пчињског округа, је изјавио:

„Добијамо информације да постоје дивљи таксисти, међутим кад таква информација стигне до нас и кад инспекција оде на терену да реагује, ситуација на терену се мало промени. Добијамо чак и пријаве да се људима наплаћује пуњење мобилних телефона и слично, али то се тешко доказује.

До сада су инспекцијске службе одузимале акцизну робу и кажњавале трговцие и угоститеље.

Извор: РТ Војводина и Координационо тело