Архива вести
                   

ЛЕТЊИ КАМП ЦРВЕНОГ КРСТА ОД 21. ДО 30.ЈУЛА

21. јули 2015.

Гаџин Хан – Црвени крст Гаџин Хан у периоду од 21 до 30. јула организује традиционални летњи камп Црвеног крста под називом „Истина пре свега – Гаџин Хан 2015“. Камп се ове године организује 21. пут.

У раду кампа учествоваће 60 полазника из 17 организација Црвеног крста из целе Србије, од којих су пет са Косова и Метохије, док ће у реализацију активности бити укључено 20 волонтера Црвеног крста Ћићевац, Алексинац, Бујановац, Крагујевац, Пирот и Гаџин Хан, као и стручно особље Црвеног крста Гаџин Хан, лекари Дома здравља Гаџин Хан и запослени у ОШ „Витко и Света“ Гаџин Хан.

Циљ овогодишњег кампа је едукација из области промоције хуманих вредности, прве помоћи, Црвеног крста, антитрафикинга, Међународног хуманитарног права и наравно, дружење.

Такође, програмом кампа, предвиђено је предавање о основним питањима која се односе на добровољно давање крви, као и акција добровољног давања крви, 23. јула (четвртак).

Програмом кампа планиран је целодневни излет на релацији Гаџин Хан – манастир Љубостиња – Врњачка Бања – Митрово Поље – Ниш – Нишка Бања – Гаџин Хан.

Полазници кампа обићи ће и цркве у Великом Крчимиру, Горњем Душнику, Мариној Кутини и Гркињи.

У оквиру Кампа биће организована и колонија ликовних уметника – аматера из Гаџиног Хана.

Извор: Јужне вести и Координационо тело