Архива вести
                   
24. јун 2015.

МИНИСТАР ВУЛИН ДАНАС У ПРЕШЕВУ

Прешево – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин обићи ће данас Прешево, у коме свакодневно борави велики број миграната.

Једна од пословних зграда са рестораном требало би да буде прилагођена за привремени смештај тих људи. Тај објекат Предузећа за обраду дувана у Прешеву је у саставу Дуванске индустрије Врање.

24. јун 2015.

ЛЕКАРИ НИШКЕ ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ ЛЕЧЕ АЗИЛАНТЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Више десетина азиланата који су данас у Прешеву илегално преко границе из Македоније прешли у Србију збринули су лекари нишке Војне болнице на пункту за тријажу и хитну медицинску помоћ.

22. јун 2015.

КОНАЧНА ЛИСТА ИЗАБРАНИХ КАНДИДАТА НА КОНКУРСУ СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ДОДЕЛУ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Коначна листа кандидата који су изабрани на конкурсу Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду и Универзитету у Београду – 2015/2016

Преузми документ: Ранг листа (pdf)

Извор: Координационо тело Владе Републике Србије

19. јун 2015.

УВЕРЕЊА ЗА УЧИТЕЉЕ И НАСТАВНИКЕ СРПСКОГ КАО НЕМАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Председник Координационог тела, професор Зоран Станковић  и помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Жељана Радојичић-Лукић, доделили су наставницима српског као нематерњег језика уверења о савладаној обуци програма стручног усавршавања.

17. јун 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 17.06.2015

У четвртак 18. јуна у 14:00 часова у дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу наставницима основних школа који предају српски као нематерњи језик биће додељена уверења о савладаној обуци програма стручног усавршавања. Уверења ће доделити председник Координационог тела професор др Зоран Станковић и помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Жељана Радојичић-Лукић.

15. јун 2015.

У ПРЕШЕВО СЕ ДНЕВНО ЈАВИ 200 МИГРАНАТА

Прешево - Портпаролка УНХЦР Мирјана Миленковски изјавила је да је та организација од 5. јуна у Прешеву  поделила 619 хигијенских и прехрамбених пакета избеглицама, које су већином из Сирије и Авганистана.

15. јун 2015.

У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ СКОРО ЧЕТВРТИНА РАДНИКА „РАДИ НА ЦРНО“

Приликом ванредне контроле коју је Инспекторат за рад спровео на територији Пчињског округа, откривено је да од 344 затечена радника њих 74 није било пријављено за обавезно социјално осигурање, саопштило је Министарство за рад Републике Србије.

12. јун 2015.

УСВОЈЕНА МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ПРОЦЕНУ БРОЈА СТАНОВНИКА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Данас је у Палати Србије постигнута сагласност о методологији процене броја становника у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа на основу које ће се израчунати процена укупног броја становника у ове три општине у 2011. години. Процена израчуната овом методологијом ће на даље бити коришћена уместо невалидних података из пописа 2011. године, чиме би се решили проблеми који настају у одлучивању о јавним политикама које се заснивају на тим подацима.

11. јун 2015.

РАНГ ЛИСТА НА КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ЗА УПИС НА СТУДИЈЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ И БЕОГРАДУ - 2015

Кандидати чија се имена и презимена налазе изнад црвене линије изабрани су да полажу пријемне испите на факултетима Универзитета у Новом Саду и Београду, а они кандидати чија сe имена и презимена налазе испод црвене линије нису.

11. јун 2015.

САЈАМ ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ПЧИЊСКОГ И ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

У Врању ће се 17. јуна одржати Сајам организација цивилног друштва  јужне Србије, који организује ТАЦСО ресурс центар и град Врање.

«Претходна страна   Следећа страна»