Архива вести
                   
8. април 2015.

СВА ДЕЦА У СРБИЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНУ КОМБИНОВАНУ ПЕТОВАЛЕНТНУ ВАКЦИНУ

Изменама Правилника о имунизацији и начину заштите лековима, које се примењују од понедељка, омогућено је да сва деца у Србији имају право на бесплатну комбиновану петовалентну вакцину.

8. април 2015.

СУСРЕТИ НАСТАВНИКА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ИНСТИТУЦИЈА 08.04.2015.

Након сусрета у фебруару, Служба Координационог тела је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, организовала други сусрет учитеља и наставника...

7. април 2015.

ЗОРАН СТАНКОВИЋ: МАЛЕ ШАНСЕ ЗА РЕПРИЗУ ПОПИСА

„До 1. маја ћемо изнети конкретан предлог како ће бити утврђен број становника у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Постоје законске препреке да се понови попис и зато ће се, највероватније, извршити процена броја грађана“, изјавио је Зоран Станковић, председник  Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у којима су поједине странке позивале на бојкот последњег пописа.

 

6. април 2015.

ВОЗ УСМРТИО ДВА ИЛЕГАЛНА ИМИГРАНТА КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац - Теретни воз из Скопља је у недељу  ујутро прегазио два илегалана имигранта средњих година.

6. април 2015.

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ УГРОЖАВАЈУ ПОДРУЧЈЕ ТОКА ЈУЖНЕ МОРАВЕ

„Ноћас је пала већа количина кише, од 20 до 30 литара по метру квадратном, а све екипе Сектора за ванредне ситуације су у стању пуне приправности“, изјавио је Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

6. април 2015.

ЗАПЛЕЊЕНО 350 КИЛОГРАМА РЕЗАНОГ ДУВАНА

Бујановац - Заједничком акцијом цариника и полиције на подручју Бујановца откривено је 350 килограма резаног дувана за који се сумња да је нелегално ушао у земљу, саопштила је  Управа цариуна.

6. април 2015.

СРПСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СПРЕМНИ ДА УЧЕ

Лесковац - Више од годину дана Центар за разој Јабланичког и Пчињског округа спроводи програм подршке малим и средњим предузећима на југу и југозадапу Србије, који финансира УСАИД, а спроводи Национална агенција за регионални развој, уз помоћ регионалних агенције у Лесковцу, Ужицу, Краљеву и Новом Пазару.

3. април 2015.

ЗА МЕДИЈЕ 20,5 МИЛИОНА ЕВРА

Београд - Укупна издвајања за финансирање медија у 2015. години предвиђена буџетима градова и општина, укључујући и средства предвиђена конкурсима Министарства културе и информисања и покрајинског Секретаријата за културу и информисање, износе 2,46 милијарде динара или 20,5 милиона евра, изјавило је Удружење новинара Србије (УНС).

3. април 2015.

НАГРАДА ЗА ИЗУЗЕТНОСТ У ИСТРАЖИВАЧКОМ НОВИНАРСТВУ

Независно удружење новинара Србије (НУНС), у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава у Београду, по десети пут додељује Награду за изузетност у истраживачком новинарству.

2. април 2015.

НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ЋЕ И ДАЉЕ ИМАТИ СВОЈЕ МЕДИЈЕ

Ниш - Савети националних мањина моћи ће да формирају своје медије и након 1. јула када престаје финансирање медија из буџета локалних самоуправа, изјавио је јуче у Нишу државни секретар Министарства културе и информисања Саша Мирковић.

«Претходна страна   Следећа страна»