Архива вести
                   
18. децембар 2015.

У ПРЕШЕВУ РЕНОВИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Прешево – У центру за прихват избеглица у Прешеву министар Александар Вулин и амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјористал отворили су реновиране просторије у којима ће мигрант имати боље услове током зимских месеци.

18. децембар 2015.

ЗИМСКА ОДЕЋА КАО ДОНАЦИЈА АМБАСАДЕ ИЗРАЕЛА ИЗБЕГЛИЦАМА У ПРЕШЕВУ

Прешево -  Амбасада Израела у Београду упутила је донацију избегличком центру у Прешеву која обухвата 100 комплета јакни, чизама, рукавица, чарапа и капа.

17. децембар 2015.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ОБЕЛЕЖИЛО 15 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Радни састанак поводом обележавања 15 година постојања Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа

17. децембар 2015.

КОНКУРС ЗА КРАТКЕ ВИДЕО СНИМКЕ, ФОТОГРАФИЈЕ И ПРИЧЕ ПОДРШКЕ ЛГБТ ОСОБАМА

Удружење АЛТЕРО и Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије позивају све заинтересоване да учествују на конкурсу за кратке видео снимке, фотографије и приче подршке ЛГБТ особама у Србији.

15. децембар 2015.

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ КОРЕЈЕ У ПОСЕТИ ВРАЊУ И ПРЕШЕВУ

Врање, Прешево  – Делегација Амбасаде Републике Кореје у Србији, коју је предводио амбасадор Ли Дохун, боравила је  у званичној посети Здравственом центру Врање. Чланови делегације су  показали интересовање за помоћ овој здравственој установи око медицинског збрињавања миграната и избеглица.

15. децембар 2015.

ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ОБЕЛЕЖИЛЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЉУДСКИХ ПРАВА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Поводом Међународног дана људских права, канцеларија Грађанских Иницијатива у Бујановцу  организовала је у средњој стручној школи „Свети Сава” радионицу на тему „Људска права и дискриминација”, која је наишла на позитивне реакције ученика, који су изразили жељу за више сличних радионица.

15. децембар 2015.

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ВИДЕО СПОТ НА ТЕМУ „НИСИ САМ, ИМАШ ПОДРШКУ”

„Организација креативног окупљања" (ОКО) позива младе са територије Републике Србије да учествују на конкурсу за најбољи видео спот на тему: „Ниси сам, имаш подршку!" Тема конкурса се односи на вршњачку подршку у превазилажењу животних изазова у адолесценцији.

14. децембар 2015.

ПОМОЋ УНХЦР-А ЗА ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР У ПРЕШЕВУ

Прешево –„Агенција УН за избеглице у Србији (УНХЦР) донирала је од јуна до сада опрему вредну више од 264.000 долара коју користи полиција у Приватном центру у Прешеву“...

14. децембар 2015.

ИСТРАЖИВАЊЕ О ПОЛОЖАЈУ РОМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање, Бујановац  –Истраживање о положају Рома у Пчињском округу под називом „Са маргине против дискриминације”показало је да је лош економски положај Рома кључни проблем за ову заједницу у Врању...

14. децембар 2015.

КОНКУРС: ОБРАЗОВАЊЕ ЗА 5+ (НАМЕЊЕН ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА И РОДИТЕЉИМА)

Фондација за отворено друштво и УНИЦЕФ вас позивају да се пријавите на конкурс и учествујете у раду клубова „Партнерски за образовање“ у вашој локалној заједници, да бисмо заједно покренули промене у образовању.

«Претходна страна   Следећа страна»