Архива вести
                   

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ КОРЕЈЕ У ПОСЕТИ ВРАЊУ И ПРЕШЕВУ

15. децембар 2015.

Врање, Прешево  – Делегација Амбасаде Републике Кореје у Србији, коју је предводио амбасадор Ли Дохун, боравила је  у званичној посети Здравственом центру Врање. Чланови делегације су  показали интересовање за помоћ овој здравственој установи око медицинског збрињавања миграната и избеглица.

Високе званичнике Републике Кореје примио је директор Здравственог центра, др Владимир Стаменковић са својим сарадницима.

Циљ посете је био упознавање високих дипломатских представника са резултатима рада здравственог центра, његовим капацитетима, као и са условима и могућностима који се пружају пацијентима у дому здравља и болници, али и у кампу Миратовац и Прихватном центру Прешево, где су такође ангажоване екипе Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Врање и болнички лекари различитих специјалности, у складу са потребама на терену.

Др Владимир Стаменковић упознао је амбасадора Ли Дохуна са потребом Здравственог центра Врање за саверемно опремљеним санитетским возилима, као и за дијагностичким апаратима. Амбасадор Републике Кореје, Ли Дохун, изразио је спремност да, у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, помогне Здравственом центру Врање  како би се мигрантима пружила неопходна здравствена помоћ.

Делегација амбасаде Републике Кореје јуче је, поред посете Здравственом центру Врање, боравила и у Прихватном центру Прешево.

Извор: Југмедиа и Координационо тело