Архива вести
                   

ЗИМСКА ОДЕЋА КАО ДОНАЦИЈА АМБАСАДЕ ИЗРАЕЛА ИЗБЕГЛИЦАМА У ПРЕШЕВУ

18. децембар 2015.

Прешево -  Амбасада Израела у Београду упутила је донацију избегличком центру у Прешеву која обухвата 100 комплета јакни, чизама, рукавица, чарапа и капа.

„Изузетно нам је драго што можемо да помогнемо људима у невољи. Ово није политички, већ људски чин. Од срца срцу. Од људи људима“, рекао је амбасадор Јосеф Леви.

Он је навео да је реч о малој и симболичној донацији одеће и обуће за људе у невољи од народа Израела.

Према његовим речима, има толико пуно миграната и избеглица, људи који траже бољу будућност за своју децу и није важно ко су они.

„То је хуманитарни, симболичан гест, јер Израел је мала држава“,  рекао је он и истакао да ће донација помоћи великом тиму волонтера и доктора који већ раде у Прешеву.

Леви је оценио да Србија хумано поступа са избеглицама и изразио захвалност српским властима које су „нам дозволиле да помогнемо људима".

Он је истакао да је и сам министар Александар Вулин пуно пута помагао да се допреме контејнери и доведу лекари и други волонтери из Израела да помогну мигрантима.

„Србија је хуманитарни коридор. Имате коридор 10, али кроз Србију пролази и хуманитаран коридор“, закључио је амбасадор.

Слању донације присуствовала је израелска докторка Маји Аси из организације „Натан“, која већ месец дана помаже мигрантима у Прешеву.

„Драго нам је што можемо да будемо део ове хуманитарне акције“, рекла је она и додала да су у прихватном кампу у Прешеву сви, без обзира на националност и веру, окупљени на истом задатку - да помогну људима.

Извор: Дневник, Блиц и Координационо тело