Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА КРАТКЕ ВИДЕО СНИМКЕ, ФОТОГРАФИЈЕ И ПРИЧЕ ПОДРШКЕ ЛГБТ ОСОБАМА

17. децембар 2015.

Удружење АЛТЕРО и Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије позивају све заинтересоване да учествују на конкурсу за кратке видео снимке, фотографије и приче подршке ЛГБТ особама у Србији.

Конкурс за све заинтересоване, отворен је од 20. новембра до 20. децембра 2015. године. Конкурс обухвата кратке видео снимке (до 2 минута) афирмативних и подржавајућих порука према ЛГБТ особама које живе у Србији, и/или фотографије подршке.

Конкурс обухвата и позив за достављање личних прича ЛГБТ особа о процесу ''coming out-a'' породици, пријатељима, у радном окружењу, као и о проблематици свакодневне егзистенције ЛГБТ особа, изазовима са којима се суочавају, као што су стереотипи, предрасуде, насиље и дискриминација. Најбоље приче ће бити изабране од стране АЛТЕРО тима и објављене у електронској публикацији која ће бити постављена на вебсајт организације, и која ће бити слободна за дистрибуцију.

Најбољи видео снимци и фотографије, одабрани од стране АЛТЕРО тима, ће постати део краткометражног аматерског филма о пројекту '“Заједно за поштовање ЛГБТ особа'', који укључује и форум театар наступе, у више градова у Србији. Филм ће премијерно бити приказан у фебруару месецу, на завршном догађају о пројекту,.

Радови се могу доставити на адресу: youthforumforgenderequalit@gmail.com до 20. децембра 2015. године, са насловом: „Фото/видео конкурс'', или “Конкурс за личну причу''.

Уз рад је потребно послати и личне податке аутора/ауторке: име, адреса, и-мејл адресу, телефонски број. АЛТЕРО тим ће податке о учесницима/учесницима конкурса чувати у складу са Законом о заштити личних података.

Сваки послати рад мора садржати потписану изјаву у којој особа даје гаранцију да је рад резултат властитог рада (ако је рад допринос више аутора/ауторки, изјаву потписује група аутора/ауторки) и изјаву да организатор може његов / њен рад без надокнаде објавити у онлине публикацији, која се може слободно дистрибуирати.

Упутство о начину подношења радова:

*Видео снимак мора бити у максималном трајању од два минута (120 секунди), у резолуцији не мањој 640 x 480 пиксела.

*Фотографије могу бити минималне величине 2.500 пиксела а највеће 3.500 пиксела. У послатом е-маилу би требало укратко описати мотиве и разлог зашто је фотографија адекватна за расписани конкурс као и ауторове/ауторкине личне податке.

*Личне приче о егзистенцији ЛГБТ особа у Србији, могу бити максималне дужине 1000 карактера.

Циљ конкурса јеподизање свести младих у Србији да подршка афирмацији људских права и поштовању различитости долази од људи различитих професија, доби, знимања, који не морају бити и нису нужно ЛГБТ особе.

Конкурс је део онлајн и видео кампање у оквиру пројекта "Заједно за поштовање ЛГБТ особа", који је подржан је од стране Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије, у оквиру пројекта "Стварање толеранције и разумевања према ЛГБТ популацији у српском друштву ".

Извор: Удружење АЛТЕРО, Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије и Координационо тело