Архива вести
                   
27. новембар 2014.

СТЕФАНОВИЋ: НИВО БЕЗБЕДНОСТИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ЗАДОВОЉАВАЈУЋИ

Београд - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је безбедносна ситуација на подручју општина Бујановац, Прешево и Медвеђа на задовољавајућем нивоу, упркос повременим политичким правокацијам.

27. новембар 2014.

ЗА КОНКРЕТНИЈУ БОРБУ ПРОТИВ ШВЕРЦА ДУВАНА

Београд, Врање - У циљу сузбијања нелегалног тржишта дуванских производа, компанија Бритиш Америкен Тобако (БАТ) организовала је у својој фабрици у Врању обуку за државне службенике чија делатност обухвата борбу против нелегалног промета тих производа. Припадници пореских и царинских управа, као и обавештајних агенција земаља у региону, присуствовали су предавањима, показним вежбама и активно учествовали у радионицама на које је компанија позвала најеминентније стручњаке у тој области из читавог региона, наводи се у саопштењу те компаније.

27. новембар 2014.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ВРАЊУ

Врање – Национална служба запошљавање - филијала у Врању обавештава јавност да се у просторијама филијале организује Сајам запошљавања и позива сва незапослена лица да га посете. Сајам  ће бити одржан 2. децембра од 11:00 до 14:00 часова, а у понуди ће бити више од сто радних места које нуди  тринаест послодаваца.

27. новембар 2014.

ИЗАБРАНИ КОРИСНИЦИ МОНТАЖНИХ КУЋА У БУЈАНОВЦУ

На трећој седници Комисије за избор корисника монтажних кућа у Бујановцу  усвојена је прелиминарна листа 10 корисника који ће добити монтажне куће у оквиру пројекта  „Подршка побољшању услова живота присилних миграната и затварање колективних центара'' (ИПА 12).

26. новембар 2014.

МАКЕДОНЦИ СЕЛЕ БИЗНИС У СРБИЈУ

Скопље/Београд - Македонске компаније у последње време прекидају пословање у својој земљи и селе се у Србију, јер у њој имају бројне олакшице, пишу регионални медији.

Македонски бизнисмени и фирме оснивају своје компаније углавном у Врању, Прешеву и Бујановцу, пише македонски дневник „Утрински весник“.

26. новембар 2014.

ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Почетком новембра у Пчињском округу је у породичном насиљу убијена једна жена. Прихватна станица у Врању је од почетка године збринула 23 жене и двадесетчетворо деце. О спречавању насиља, на Међународни дан борбе против насиља над женама, говорили су у Бујановцу представници СОС телефона, Центара за социјални рад и полиције.

25. новембар 2014.

ЈОНУЗ МУСЛИЈУ НОВИ ПРЕДСЕДНИК НАЦИОНАЛНОГ СAВЕТА АЛБАНАЦА

За новог председника Националног савета албанске националне мањине јуче је у Бујановцу већином гласова изабран Јонуз Муслију. За избор Муслијуа, бившег политичког комесара такозване Ослободилачке војске Прешева, Бујановцa и Медвеђе, гласало је осам чланова савета, док је седам напустило седницу, због, како су навели, кршења процедуре.

25. новембар 2014.

ЕМИГРАНТИ ИЗ СИРИЈЕ И АВГАНИСТАНА СКРИВЕНИ У ВОЗУ

Прешево - Контролом воза на железничкој станици Прешево, спречен је покушај 11 емиграната да илегално пређу границу.

Из Управе царина саопштили су да је рано ујутру, на улазу у Србију, стигао воз који саобраћа на релацији Грчка-Немачка, а на једном од вагона налазила се приколица чија је церада била поцепана. Оштећена церада изазвала је сумњу цариника који су, у сарадњи са полицијом, отворили вагон и у њему затекли 11 нелегалних путника.

24. новембар 2014.

ПРЕМИНУО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА СЛОБОДАН ДРАШКОВИЋ

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изненада је преминуо у недељу поподне у свом родном селу Врапче у 52. години.

Према још непотврђеним информацијама, Драшковић је преминуо од последица срчаног удара.

24. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: ДИЈАЛОГ И ТОЛЕРАНЦИЈА РЕШАВАЈУ СВЕ ИЗМЕЂУ АЛБАНАЦА И СРБА

Бујановац – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, истиче у интервјуу ФоНету да његове активности у протеклом периоду и боравак на југу Србије подразумевају веома коректне односе са Албанцима и напомиње да толеранција и дијалог решавају све проблеме.

«Претходна страна   Следећа страна»