Архива вести
                   
4. децембар 2014.

„АКО ЈЕ ЗИМА, НИЈЕ ЛАВ“

Први пут ове године, након тендера, одржавање путева на треиторији Врања поверено је предузећу  „Саба Белча“ из Прешева. По речима Дритона Етемија, директора ове фирме, њих снег и лед неће изненадити.

3. децембар 2014.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЗГРАДЕ ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА

Пројекат изградње зграде за одељење Економског факултета је партнерски подухват Владе Републике Србије, oпштине Бујановац, Економског факултета из Суботице, Европске уније и Владе Швајцарске и пружиће прилику садашњим и будућим студентима да стичу образовање у савременом и квалитетно опремљеном објекту. 

1. децембар 2014.

БУЈАНОВАЦ: ПРЕСЕЧЕН ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ, ШЕСТОРИЦА УХАПШЕНА, ОТКРИВЕНО 90 ИЛЕГАЛАЦА

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) су у ноћи између суботе и недеље у Врању и бујановачком селу Самољица пресекли ланац кријумчарења илегалних миграната, држављана афро-азијских земаља, саопштио је МУП. Током акције повређена су два полицајца.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, донето је решење о задржавању до 48 сати шесторици осумњичених.

1. децембар 2014.

БОЉА НАПЛАТА СТРУЈЕ У ПЧИЊКОМ ОКРУГУ

Повећана наплата, смањени губици и спречена крађа струје - такве вести из „Електродистрибуције“ у Врању нисмо до сада често слушали. Само у селима око Бујановца и Прешева, до пре неколико месеци, нестајало је око две трећине испоручене струје. Ситуација је сада много боља, кажу надлежни.

Учестале провере на терену и измештање кућица са струјомером дали су резултате. Смањују се губици на електромрежи у Пчињском округу.

1. децембар 2014.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА ПРИВРЕДНИКА КОЈИ СУ ДОБИЛИ СУБВЕНЦИЈЕ У 2014. ГОДИНИ

Коначна ранг листа привредника који су добили субвенције у 2014. години

1. децембар 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 02.12.2014

Позивамо вас да у уторак 02. децембра у 15 часова и 15 минута присутвујете обиласку локације преко пута Дома здравља у Бујановцу, на којој ће до краја године почети радови на изградњи зграде Одељења Економског факултета из Суботице. 

28. новембар 2014.

ВОЈНИ ЛЕКАРИ У СЕЛИМА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Бујановац – Лекари 4. Бригаде Копнене војске су традиционално, двадесети пут по реду, обишли тешко приступачна села у Пчињском округу, разговарали са њиховим житељима и пружили им основну медицинску помоћ, саопштило је Министарство одбране.  Јуче су војни лекари у акцији „Војни лекар на селу“ пружали лекарску помоћ мештанима бујановачких села Муховац и Чар, када су житељима тих села уручили потребне лекове и дали им савете за даље лечење.

28. новембар 2014.

НУНС ОСУДИО ВРЕЂАЊЕ УРЕДНИКА

Београд - НУНС је осудио увредљиво понашање донедавног председника Националног савета Албанаца Галипа Бећирија према уреднику РТВ Прешево Хасану Хасанију.

Независно удружење новинара позвало је Национални савет Албанаца да се јавно огради од увреда које је Бећири упутио Хасанију и тиме покаже да свим новинарима гарантује слободу и равноправне услове рада.

28. новембар 2014.

У БАЗИ „ЈУГ" ВЕЖБА ВОЈНИКА ИЗ ШЕСТ ДРЖАВА

Врање - У бази „Југ" код Бујановца данас ће бити одржана војна вежба у којој ће учествовати припадници оружаних снага шест држава, најављено је из Министарства одбране.

Вежба под називом „Платинасти вук 15" је почела 17. новембра, а данас треба да буде завршена приказом коме ће присуствовати и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

28. новембар 2014.

„БИВОДА“ НА САЈМУ ХРАНЕ И ПИЋА

Бујановац – Бујановачка „Бивода“ учесник је 41. Сајма хране и пића који је отворен у Београду.

„Бивода“ ће презентацију својих производа  на Београдском сајму имати у петак, и то на штанду Регионалне Привредне Коморе Лесковац. Том приликом ће бити представљен и нов производ „БиМанго”.

«Претходна страна   Следећа страна»