Архива вести
                   
24. новембар 2014.

ДИКОВИЋ ОБИШАО УЧЕСНИКЕ ВЕЖБЕ „ПЛАТИНАСТИ ВУК 15"

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је учеснике вежбе „Платинасти вук 15" у бази „Југ" код Бујановца, и поручио да постоји велико интересовање за коришћење капацитета те базе за заједничку обуку јединица Војске Србије и страних оружаних снага.

24. новембар 2014.

САУЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Поводом смрти нашег уваженог сарадника, у своје име и име запослених у Координационом телу Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, упућујем породици Слободана Драшковића и његовим сарадницима у општини Медвеђа изразе најискренијег саучешћа.  Његовим одласком изгубили смо искреног и преданог колегу.

Проф.др. Зоран Станковић

21. новембар 2014.

ПРЕДУЗЕТНИЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ 51 МИЛИОН ДИНАРА ИЗ БУЏЕТА

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,са председницима општина Бујановац, Нагипом Арифијем, и општине Медвеђа, Слободаном Драшковићем, представником општине Прешево из Канцеларије за локални економски развој, Илиром Садријуом, уручио је уговоре привредницима из те три општине који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили субвенције.

 

21. новембар 2014.

ПОПЛАВЉЕНА БУЈАНОВАЧКА БАЊА

Бујановац - Због обилних падавина у ноћи између среде и четвртка, на подручју Бујановца поплављено је око десет домаћинстава, а чланови тих домаћинстава су евакуисани.  

Због изливања Јасеничког потока, најтежа ситуација је у Бујановачкој Бањи и селу Левосоје, где је вода продрла у подруме кућа.

21. новембар 2014.

СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ 10 КИЛОГРАМА ХЕРОИНА

На граничном прелазу Прешево, на улазу у Србију из Македоније, спречен је покушај кријумчарења око 10 килограма хероина.

У саопштењу Управе царина наводи се да је дрога откривена мобилним скенером у путничком возилу којим је управљао албански држављанин.

20. новембар 2014.

СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Бујановац - У oсновној школи „Бранко Радичевић" у Бујановцу одржана је још једна акција „Спортом против насиља", коју организују Тениски савез Србије,  НИС, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство омладине и спорта, а ђаци су имали прилику да уживају у чарима „белог спорта".

19. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: СРБИЈА СЕ ПОНАШАЛА ОДГОВОРНО

„За Србију је било веома битно да се понашала озбиљно и одговорно“, рекао је Зоран Станковић мислећи на посету Едија Раме Београду. Истиче да су Албанци који живе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи грађани Србије и да своје проблеме морају да решавају са органима Србије.

19. новембар 2014.

ЕУ ПРОГРЕС-ОВ КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА ЛОКАЛНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

Београд - Европски ПРОГРЕС објавио је јавне позиве за финансирање пројеката за израду техничке документације за економске и социјалне пројекте инфраструктуре, као и за унапређење рада локалне пореске администрације. Право учешћа имају 34 локалне самоуправе са југоистока и југозапада Србије које су укључене у реализацију овог развојног програма.

19. новембар 2014.

РАНГ ЛИСТА ЗА ДОДЕЛУ ЂАЧКИХ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ШКОЛСКЕ 2014/2015 ГОДИНЕ

Комисија Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу доделу ђачких стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа школске 2014/2015 године, на основу расположивих финансијских средстава објављује ранг листу ученика за добијање ученичких стипендија.

19. новембар 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 20.11.2014

Позивамо вас да у четвртак 20. новембра у 12 часова у малој сали Дома културе у Бујановцу присуствујете уручивању уговора представницима малих и средњих предузећа из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили новац.

«Претходна страна   Следећа страна»