Архива вести
                   

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У БИЉАЧИ

24. децембар 2013.

За ђаке од петог до осмог разреда основне школе у Биљачи (општина Бујановац), Служба Координационог тела организоваће бесплатне часове српског језика. Часови језика део су пројекта „Школа српског језика за младе из албанске заједнице“  који се реализује већ другу годину уз подршку амбасаде Велике Британије. У суботу, 21.12.2013. године ђаци основне школе „Десанка Максимовић” полагали су тест којим се утврдило њихово тренутно познавање српског језика. На основу показаног знања ђаци ће бити подељени у групе. Часови српског језика одржаваће се два пута недељно, понедељком и петком, у просторијама месне заједнице. За учење језика биће задужени професори српског језика а у томе ће им помагати асистенти из локалне заједнице.

Учење српског језика за ђаке ове основне школе помогло је и удружење „Дитуриа“ из Биљаче, чији су чланови наставници у школи. 

Реализација часова српског језика отпочеће 20. јануара 2014.године. Полазници школе интернет странице Координационог тела и огласне табле у основој школи „Десанка Максимовић” бити обавештени о сатници почетка наставе.

Часови српског језика  трајаће до априла 2014. године.

Групе полазника можете преузети овде

Извор: Координационо тело