Архива вести
                   

СТИМУЛИСАЊЕ ПРИВАТНИХ ПРЕДУЗЕЋА

20. децембар 2013.

Локална самоуправа у општини Бујановац је потписала уговоре са 36 приватних предузећа, па ће се путем овог пројекта запослити 43 нова радника. Свечаност потписивања уговора је одржана у сали скупштине општине Бујановац, а на њој су присуствовали чланови руководства општине и представници Националне службе за запошљавање.

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи, је рекао да је задовољан потписивањем програма за развој општине Бујановац и запошљавање младих. Посебно се захвалио представницима филијала Националне служне за запошљавање у Бујановцу и Врању, као и члановима Савета за запошљавање, на труду који су уложили у реализацију овог пројекта. 

Представници Националне службе за запошљавање су изјавили да је овај пројекат почетак њихове добре сарадње са општином Бујановац и да их у будућности очекује низ пројеката којим ће се побољшати друштвено-економска ситуација у региону.  

Члан локалне самоуправе општине Бујановац, Фазила Аземовић, је изјавила да је овај пројекат значајан јер се поклапа са циљем Канцеларије за локални економски развој у општини Бујановац. Она је додала да ће се у фебруару 2014. године у општини Бујановац реализовати још један сличан пројекат.

За овај пројекат је из буџета општине Бујановац издвојено 3 милиона и 200 хиљада динара, док је ПБИЛД програм издвојио 2 милиона и 28 хиљада динара.   

Извор: Титули и Координационо тело