Архива вести
                   

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2014. ГОДИНУ

23. децембар 2013.

Скупштина општине Бујановац  је у петак усвојила буџет општине Бујановац за 2014. gодину, који износи 933.808.000 динара.

Председник Скупштине општине Јонуз Муслиу је током расправе рекао да је то буџет за развој општине и да треба више да се ради на повећању прихода.

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи, који је надлежан за приходе и расходе општине, је рекао да је буџет повећан на основу прихода.

„Буџет није идеалан, али је реалан, па зато нисмо повећали општинске таксе које оптерећују грађане. Реализоваћемо наше пројектне који се односе на развој општине“, изјавио је Арифи.

Рагми Мустафа, одборник опозиционе Партије за демократско деловање, оптужио је локалну власт да је буџет општине за 2014 годину мањи за  око 57 милиона динара од овогодишњег, што забрињава грађане. Он је истакао и проблем емитовања РТВ Бујановац, који има превелике трошкове.

„Што се тиче услуге емитовања РТВ програма, треба да постоји отворена конкуренција и  конкурси за медијске пројекте, као и да се изабирају они медији који нуде ниже цене“, рекао је Мустафа.

Седница скупштине општине Бујановац ће наставити са радом, када ће се расправљати о разрешењу руководства јавног комуналног предузећа „Комуналац“, који је велики терет за буџет општине због дугова тог предузећа.

Буџет општине Бујановац за 2013 годину је износио 971.801.000 динара, док је буџет за 2014 годину мањи од њега за око 57 милиона динара.

Извор: Титули и Координационо тело