Архива вести
                   

ЗОРАН СТАНКОВИЋ - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА И ИНТЕРВЈУ (ВИДЕО)

30. децембар 2013.

У Новој 2014. години више ћемо радити на стварању бољих економских прилика за становнике Прешева, Бујановца и Медвеђе као и на стварању нових радних места, обећао је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

 

 

НОВОГОДИШЊИ ИНТЕРВЈУ

Зоран Станковић о ситуацији у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2013. години

„2013. година је била веома тешка, а ситуација у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, веома сложена" оценио је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

 

Зоран Станковић о иницијативама грађана и опоравку "Гумопластике"

„Грађани ових општина морају да схвате да ће инцијативе које сами буду давали побољшати њихов живот и окружење, истакао је Станковић и нагласио да изградјена свест о томе да држава мора све да уради док су грађани само посматрачи и критизери, мора да се промени. Веома комплексно је и питање Гумопластике која је после 15 година изашла из стечаја, али су потребна велика улагања да би се покренула производња, обновили девастирани погони и подигао менаџмент", објаснио је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

 

Зоран Станковић о постигнутим резултатима и о циљу разговора са албанским лидерима

„Циљ разговора са албанским политичким лидерима је реализација питања кроз 7. тачака Извештаја, након сагледавања свих договора постигнутим у последњих 13 година како би се Албанска национална мањина која живи на простору ове три општине интегрисала у државни систем Србије. Добили смо пуну подршку Владе Србије, премијера, Ивице Дачића и првог потпредседника Ваде, Александра Вучића", изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

 

Зоран Станковић о очекивању да се разговори у 2014. години наставе

„Разговори су једина алтернатива и надам се да ће се албански политички лидери вратити за сто и да ћемо у периоду пред нама наћи решења свих спорних питања", поручио је Зоран Станковић, председник Координационог тела

 

Зоран Станковић о значају пописа

"Попис за нас није пуко пребројавање људи, већ могућност да се са установљеним бројем становника који живе у ове три општине може много реалније и боље да се реализују потребе, циљеви и обавезе које државни органи имају према људима који живе на том простору" рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела.  

 

Извор : Служба Координационог тела