Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦУ ГРАЂАНСКОГ НОВИНАРСТВА

4. април 2012.

Центар за нове комуникације Докукино објављује јавни позив за конкурс за радионицу грађанског новинарства „Чуј, види, покрени“, која ће се одржавати у Општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Ова радионица има за циљ да младим људима али и сарадницима организација грађанско друштва пружи шансу да стекну основна журналистичка знања, да сазнају све о концепту грађанског новинарства, као и о потенцијалима нових медија у информисању о активизму.

Кроз интензиван програм полазници ће се оспособити да постану „дописници“ и сарадници информативних портала.

Пројекат ће се реализовати кроз принцип радионица, менторства и представљање резултата рада са 3 групе од по 15 учесника у свакој од наведених општина. Радионице ће се одржати у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, а учесници ће кроз јавни позив бити одабрани из групе незапослених младих до 30 година.

Предност ће имати они кандидати који говоре и албански и српски језик. Такође ђе се обраћати пажња на родну заступљеност.

Директан резултат рада ће бити минимално по једна прича објављена у медијима у Србије, док ће сви учесници добити прилику да уз једномесечно ментортво креирају и објаве своју вест, фотографију, причу, видео или аудио прилог.

Радионице ће бити одржане у виду тродневног курса у три општине у следећим терминима :

  • Прешево 18,19 и 20 мај 2012 године.
  • Бујановац 25,26 и 27 мај 2012 године.
  • Медвеђа 1,2 и 3 јун 2012 године.

Сви заинтересовани кандидати могу да аплицирају слањем своје биографије и мотивационог писма на адресу ideas@dokukino.org најкасније до 17.04.2012 године.

Тродневни тренинг одржаће Дарко Соковић, експерт за нове медије и директор Центра за нове комуникације Докукино и Идро Сефери, слободни новинар.

Контакт особа: Страхиња Мавренски mavrenski@dokukino.org