Архива вести
                   

ИЗ БУЈАНОВЦА, ПРЕШЕВА И МЕДВЕЂЕ 40 ЖАЛБИ МЕСЕЧНО

16. фебруар 2011.

БУЈАНОВАЦ - Канцеларија републичког заштитника грађана за Бујановац, Прешево и Медвеђу месечно добије око 40 жалби грађана, које се најчешће односе на рад државне администрације и остваривања права на пензијско и инвалидско осигурање. Саветник стручне службе заштитника грађана Маја Златковић рекла је да се притужбе грађана из те три општине не разликују од проблема грађана из осталих делова Србије, и да је за осам месеци рада канцеларија добила само једну притужбу која је имала етнички предзнак, и то у Бујановцу.

“Грађани се највише жале на остваривање права на лична документа и путне исправе, али и на разна ћутања државне администрације и пролонгирање поступака”, рекла је Златковићева.

Канцеларија републичког заштитника грађана има два запослена који понедељком и уторком бораве у канцеларији у згради општине у Бујановцу, средом и четвртком у канцеларији Координационог тела у Прешеву, а петком у канцеларији која се налази у Културном центру у Медвеђи. Канцеларија републичког омбудсмана за Бујановац, Прешево и Медвеђу је једина канцеларија изван Београда.